Stichting MeerWonen

Contract bouwplan ‘De Oevers’ getekend

terug naar nieuws

Op donderdag 9 februari 2017 hebben MeerWonen en Heembouw de koop/aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van 58 sociale huur-
appartementen in het centrum van Roelofarendsveen. In eerste instantie zouden er 45 sociale huurwoningen gerealiseerd worden. Mede ingegeven door de vraag van de gemeente Kaag en Braassem om versneld sociale huurwoningen te bouwen, is er nu gekozen voor de bouw van 58 sociale levensloopbestendige huurappartementen, verdeeld over 3 lagen. Het worden woningen die geschikt zijn voor meerdere doelgroepen. 

Van deze 58 woningen worden er 12 verhuurd aan een specifieke doelgroep. MeerWonen is hierover in gesprek met Stichting Wooninitiatief MOIER, opgezet door ouders van jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de officiële samenwerkingsovereenkomst met Stichting Wooninitiatief MOIER in maart ondertekend. 

Het appartementencomplex ligt zeer centraal in het dorp en dus dichtbij alle voorzieningen. Onderin de plint van het gebouw worden 2 supermarkten gevestigd. De ontwikkeling en het eigendom van deze commerciële ruimten is voor rekening van ‘Hoorne Vastgoed’. Op een deel van het dak van de supermarkt wordt een daktuin gerealiseerd. De bouw start eind mei 2017 en naar verwachting zal de oplevering in het najaar van 2018 plaatsvinden.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK