Stichting MeerWonen

Afschaffing Warmtewet leidt niet tot aanpassing servicekosten

terug naar nieuws

MeerWonen levert warmte en/of warm water aan een deel van haar huurders via blokverwarming. Dit geldt alleen voor appartementencomplexen met een centrale ketel. Dit was vroeger gebaseerd op de huurwetgeving en is vervolgens per 1 januari 2014 ondergebracht in de Warmtewet. De Warmtewet bleek echter in de praktijk geen succes en daarom is deze aanpak door de overheid teruggedraaid. De Warmtewet is per 1 juli 2019 dus niet meer van toepassing op onze levering van warmte en/of warm water aan deze huurders.

Wat betekent dit voor u als huurder?
De leveringsovereenkomst, die wij met onze huurders overeenkwamen, vervalt per 1 juli 2019. Maar voor u als huurder verandert er niets! U blijft gewoon warmte en/of warm water van MeerWonen afnemen. Ook de wijze van afrekenen blijft hetzelfde. U betaalt niets meer en niets minder. Deze gang van zaken kan verwarrend overkomen. Wij hadden dit ook graag anders gezien, maar MeerWonen moet gewoon de wet uitvoeren.

Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op met één van onze woonconsulenten. Zij zijn bereikbaar via (071) 331 50 00 en staan u graag te woord!