Stichting MeerWonen

Cadeautje van MeerWonen namens de buren

terug naar nieuws

Wie van uw buren wenst u een extra cadeautje toe in 2021? Deze vraag heeft MeerWonen eind 2020 via een kerstkaart aan al haar 3.300 huurders gesteld en daar werd enthousiast op gereageerd. In totaal ontving de corporatie 130 lieve en originele wensen waarvan de meeste te vervullen waren.De wensen varieerden van planten en bloemen voor de buren tot een bijeenkomst in een complex om elkaar weer eens op een gezellige manier te spreken. Van hondenkoekjes voor de buurhond tot vogelvoer om de vogels de koude winter door te helpen. En niet te vergeten puzzels, boeken, tijdschriften en fruitmandjes voor de broodnodige vitamines. De meeste huurders hebben ook echt nagedacht over de persoonlijke boodschap die ze aan hun buren wilden meegeven. Hartverwarmend!

MeerWonen heeft uit alle reacties een selectie gemaakt. Op 15 en 16 februari hebben de wijkbeheerders en woonconsulenten van de corporatie in totaal 75 cadeautjes in Oegstgeest en Kaag en Braassem bezorgd. Dit leverde lieve en soms zelfs ontroerde reacties op. Men gaf aan heel blij te zijn met deze persoonlijke verrassing. Vaak was er tijd voor een praatje met de medewerkers van MeerWonen en hoorden ze ook meer over de goede relatie tussen de buren. Fijn om te merken dat zoveel bewoners hun buren iets moois toewensen in deze lastige tijd. En ook belangrijk voor de saamhorigheid in de buurt. Een leefbare en prettige buurt creëer je tenslotte met elkaar.

Er zat een aantal wensen bij voor de hele buurt en ook daar besteedt MeerWonen aandacht aan. Zo brengen wijkbeheerders binnenkort een insectenhotel naar de bewoners van een complex met een gemeenschappelijke binnentuin en is de manager Wonen in gesprek met de gemeente Kaag en Braassem om te bekijken of de speeltuinen beter toegankelijk kunnen worden gemaakt voor mindervalide kinderen. Het zou mooi zijn als ze dit gezamenlijk kunnen realiseren. MeerWonen is namelijk meer dan een organisatie die woningen verhuurt en onderhoudt. Ze heeft een maatschappelijke taak die ze heel serieus neemt.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK