Stichting MeerWonen

Fraaie binnentuin voor bewoners Hertogsstaete

terug naar nieuws

Fraaie binnentuin voor bewoners Hertogsstaete

Na de oplevering van de woningen afgelopen zomer, is nu ook de binnentuin van appartementencomplex Hertogsstaete in Rijpwetering helemaal klaar. Met een kleine ceremonie, georganiseerd door woningcorporatie MeerWonen, eigenaar van het complex, is gisteren de afronding van het nieuwbouwproject in Rijpwetering gevierd.

Dat gebeurde in de tuin van het appartementencomplex, waar vlak voor aanvang flinke regenbuien de pret probeerden te bederven. Gelukkig konden de bewoners en andere aanwezigen schuilen onder het dak van de parkeerruimte, zodat de toespraken niet in het water vielen. Corporatiedirecteur Peter Hoogvliet nam als eerste het woord en was vol lof over de realisatie van het project. In het bijzonder complimenteerde hij bewoner Danny Cornet, die het ontwerp voor de prachtige hofjestuin heeft geleverd. Hij zei te wensen dat de tuin, en het samen onderhouden ervan, bijdraagt aan het thuisgevoel voor de bewoners. “Als corporatie vinden we namelijk dat wonen meer is dan alleen een goed dak boven je hoofd.”

Gelukszoekers
Henk Hoek, als wethouder van de gemeente Kaag en Braassem betrokken bij de start van het project, noemde de bewoners ‘gelukszoekers’, al bedoelde hij dat anders dan op het moment in de media aan de orde is. Hij herinnerde aan het Rabobankkantoor dat vroeger op deze plek heeft gestaan. “Kwamen mensen hier vroeger hun spaargeld wegzetten om later geluk te brengen”, zei hij, “zo hoop ik dat nu deze plek zelf de bewoners veel geluk zal brengen”. Als laatste spreker blikte Peter van Dam, projectleider van aannemingsbedrijf Meerburg, nog even terug op het goede verloop van bouwproces en de prima samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Ontmoetingsplek
Voordat het gezelschap voor een hapje en drankje naar restaurant Paerdeburgh aan de andere kant van de straat vertrok, was er nog een kleine verrassing voor de bewoners. Om te stimuleren dat de tuin de komende jaren een echte ontmoetingsplek wordt, kregen de bewoners twee teakhouten tuinbanken aangeboden door Meerburg en MeerWonen. Al ging een aantal bewoners meteen even proefzitten, het echte buitengenieten zal waarschijnlijk tot het voorjaar op zich laten wachten, wanneer de tuin tot bloei komt en de weersomstandigheden een stuk aangenamer zijn dan op deze druilige donderdag het geval was.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK