Stichting MeerWonen

Huurverhoging 2020

terug naar nieuws

Op 1 juli passen we jaarlijks de huurprijs aan. Ondanks de bijzondere omstandigheden doen we dat ook dit jaar. Voor de reguliere huurwoningen (huishoudinkomens tot
€ 43.574) bedraagt de huurverhoging per 1 juli 2020 2,1%. De stijging is daarmee lager dan de inflatie van 2,6%. Voor huishoudens met een gezamenlijk inkomen boven € 43.574 geldt een inkomensafhankelijke huurverhoging. Waar maximaal een verhoging van 6,6% is toegestaan, beperkt MeerWonen de verhoging tot 5,6%. 

De huurprijsaanpassing is belangrijk om nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming te kunnen blijven doen. Het toevoegen van meer sociale woningen is hard nodig in Oegstgeest en Kaag en Braassem. Net als het verduurzamen van woningen. Wij willen daarin geen vertragingen laten ontstaan.

We realiseren ons goed dat de coronacrisis voor sommige huurders financiële gevolgen heeft. Soms zelfs direct, waardoor het betalen van de huur een probleem kan zijn. Waar dit van toepassing is, gaan we in gesprek om een maatwerkoplossing te zoeken.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK