Stichting MeerWonen

Meer keuze en diversiteit door nieuw huurbeleid

terug naar nieuws

Om een gevarieerde samenstelling van bewoners in wijken en buurten te bevorderen, heeft MeerWonen per 1 juli het tweehurenbeleid ingevoerd. Dit betekent dat de huurprijs van onze sociale huurwoningen wordt bepaald op basis van de kwaliteit volgens de puntenwaardering, maar dat de huur verlaagd kan worden als de nieuwe huurder recht heeft op huurtoeslag.

Bijkomend voordeel van het tweehurenbeleid is dat het woningzoekenden meer keuzevrijheid biedt. Ook mensen met een iets hoger inkomen maken nu namelijk kans op woningen met een huur onder de € 651. Waar voorheen lage inkomens voorrang kregen, wordt nu voornamelijk naar de inschrijfduur gekeken. MeerWonen hoopt met deze keuzevrijheid de eenzijdige instroom van bewoners met lage inkomens te verminderen. Ook wordt nu de norm van drie personen of meer gehanteerd bij woningen met vier of meer kamers.

De wijziging van het huurbeleid geldt alleen bij nieuwe verhuur van sociale woningen. Voor huurders die al in een sociale huurwoning wonen, verandert er niets. Het nieuwe beleid geldt ook niet voor onze vrijesectorhuurwoningen en woningen die voor herstructurering in aanmerking komen.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK