Stichting MeerWonen

MeerWonen tekent voor de bouw van 40 eengezinswoningen

terug naar nieuws

De contracten zijn getekend. Hiermee geven Peter Hoogvliet, directeur van woningcorporatie MeerWonen en Gerrit Verwelius, directeur van Bouwmaatschappij Verwelius het startsein voor de bouw van 40 eengezinswoningen in project Aan de Braassem in Roelofarendsveen.

Nul op de meter (NOM) woningen
Zoals alle woningen die MeerWonen de afgelopen jaren in Kaag en Braassem heeft gebouwd, worden ook deze woningen gasloos en zijn qua energie zoveel mogelijk zelfvoorzienend. De huurders krijgen daarmee een energieneutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energieprestatievergoeding betalen aan MeerWonen. In de gemeente Kaag en Braassem is veel behoefte aan sociale huurwoningen. Met de realisatie van deze 40 huurwoningen in Aan de Braassem komen er weer betaalbare ‘energiepositieve’ woningen bij.

Lokaal maatwerk
Het zijn betaalbare woningen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem worden toegewezen. In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Dit zorgt ervoor dat er weer eengezinswoningen vrijkomen waar veel jonge gezinnen zich kunnen gaan vestigen. Een mooie prikkel voor de doorstroming in Kaag en Braassem.

Blijven bouwen
Manager Vastgoed bij MeerWonen Raymond Filippo geeft aan blij te zijn dat MeerWonen weer een flink aantal sociale eengezinswoningen kan bouwen. “ We kunnen gelukkig doorbouwen en dat is het allerbelangrijkste in deze tijd. Op dit moment zijn we al bezig met het bouwen van 104 appartementen en 5 eengezinswoningen op verschillende plekken in Kaag en Braassem en nu komen daar 40 eengezinswoningen bij. Zo houden we de mix van verschillende woningtypen goed in balans. Daarnaast zijn we nog in gesprek over andere locaties”.

Planning
De verwachting is dat de bouw van de 40 woningen in juli 2021 begint. De oplevering vindt waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023 plaats.
 

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK