Stichting MeerWonen

OpDreef blijft in ontwikkeling

terug naar nieuws

Na de afronding van de nieuwbouw in fase 2A en 2B is de bouw van de 22 sociale huurwoningen in fase 2C in OpDreef in volle gang. Eind september is het heiwerk gestart en momenteel zijn de funderingen gereed en is de begane grondvloer gelegd. Het gaat om 2 woonblokken van in totaal 22 energieneutrale 3-kamerwoningen met een gezamenlijke binnentuin.

Eén woonblok bestaat uit vijf beneden- en zeven bovenwoningen die bereikbaar zijn via een trap en een galerij. Het andere woonblok bestaat uit vijf beneden- en vijf bovenwoningen. Deze bovenwoningen zijn te bereiken via drie toegangstrappen (maximaal 2 bovenwoningen per trap). De verwachting is dat de woningen medio juni 2020 worden opgeleverd.

Vanwege haar ambities op het gebied van duurzame nieuwbouw heeft MeerWonen hoge eisen gesteld aan het project OpDreef. De sociale huurwoningen worden volgens het ‘nul-op-de-meter-principe’ gebouwd (NOM-EPV) en met onderhoudsarme materialen. De woningen wekken bovendien evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en gemiddelde omstandigheden benodigd is. De woningen willen wij gaan toewijzen met lokaal maatwerk en worden naar verwachting volgend jaar januari aangeboden via de site Hureninhollandrijnland. 

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK