Stichting MeerWonen

Opknapbeurt voor tuin dagcentrum Poelgeest

terug naar nieuws

Opknapbeurt voor tuin dagcentrum Poelgeest

De tuin bij dagcentrum Poelgeest ligt er weer netjes bij. De afgelopen weken is de tuin flink onderhanden genomen door MeerWonen en is het oorspronkelijke ontwerp in ere hersteld. Met het planten van bloembollen legden medewerkers en cliënten van het dagcentrum, onderdeel van de 's Heeren Loo Zorggroep, gisteren de laatste hand aan de inrichting van de tuin.

Het initiatief voor de opknapbeurt kwam van Kim van der Linden, groepsleidster van het dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Oegstgeest. "Vanuit onze locatie hier op de eerste verdieping keken we al een paar jaar uit op een saaie, verwilderde tuin. In combinatie met onze eigen activiteiten bracht me dat op een leuk idee, dat ik heb voorgelegd aan Jan-Willem Harteveld, wijkbeheerder van de woningcorporatie."

Het resultaat is dat nu niet alleen de tuin is opgeknapt, maar dat de cliënten er bovendien een taak bij hebben: de tuin onderhouden. "Een dankbare aanvulling op de activiteiten die we hen kunnen aanbieden", aldus Kim. "Het zware werk laten we graag over aan de sterke tuinmannen die de woningcorporatie regelt, maar het lichte onderhoud kunnen we best zelf en is leuk om te doen voor een aantal van onze mensen.”

Woningcorporatie MeerWonen is eigenaar van het complex en de omliggende woningen. Met het opknappen van de tuin draagt de corporatie graag bij aan een fijne, leefbare wijk.