Stichting MeerWonen

Phishingmail over betalen van inschrijving

terug naar nieuws

Er worden sms-berichten en e-mails verzonden door een onbekende partij, waarin staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Dit zijn valse e-mails (phishing). Wij vragen u dringend deze te verwijderen en de zender te blokkeren!

U heeft bovendien geen inschrijving bij WoningNet maar bij Huren in Holland Rijnland.

Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden naar een valse website gelokt waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

De tekst van de sms/e-mail is als volgt:
(Woningnet) Helaas ... Uw betaling is bij ons dit jaar niet voldaan. Voltooi de betaling om annulering van het lidmaatschap te voorkomen via http://bit.ly/woningnet.
Ook de link is natuurlijk niet correct. 

Er blijkt ook een andere e-mail of sms rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek om de verlengingskosten te betalen. Deze begint zonder de juiste aanhef, de regio wordt niet genoemd, heeft spelfouten in de tekst en een vals linkadres.

Zie hieronder de tekst van de phishing e-mail:
U heeft een inschrijving bij WoningNet.
Over enkele dagen verloopt uw inschrijving.
Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de verlengingskosten van €8,00 betaald.
Betaal gemakkelijk doormiddel van onderstaande link: https://s.id/woningnet


Fraudehelpdesk
Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK