Stichting MeerWonen

Resultaten ‘Wonen gericht op de toekomst’ gepresenteerd

terug naar nieuws

Vandaag zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek 'Wonen gericht op de toekomst'. Het rapport werd door Rettie Bentvelsen Ouderenadviseur bij de Spil, overhandigd aan Peter, Danny Visser (Woondiensten Aarwoude) en en Floris Schoonderwoerd (Gemeente Kaag en Braassem). 

In 2018 is door MeerWonen in samenwerking met de Driemaster en Woondiensten Aarwoude onderzoek gedaan naar wat mensen nodig hebben om langer zelfstandig thuis te wonen. Senioren willen en moeten namelijk steeds langer zelfstandig wonen. De vrijwilligers van de Stiwo en Stichting Welzijn Ouderen De Spil hebben 225 huurders van MeerWonen en 138 van Woondiensten Aarwoude thuis bezocht om de enquête af te nemen.  

De enquête was enerzijds gericht op het toetsen van de woonwensen en anderzijds op het bewust maken van wat het in de praktijk betekent om zolang mogelijk zelfstandig te wonen. Naast de vragen over het geschikt wonen, zijn de huurders ook bevraagd over veiligheid in- en om de woning en over de draagkracht van hun sociale netwerk. De vrijwilligers hebben de huurders voorzien van praktische informatie, tips en nuttige websites. 

De uitkomsten van dit onderzoek geven ons inzicht in de woonwensen van onze huurders van 65 tot en met 77 jaar en meer duidelijkheid over welke vragen er bij hen leven. Wij kunnen op basis van deze informatie bepalen waaraan onze nieuwe woningen moeten voldoen, om langer zelfstandig te kunnen wonen. Klik hier om het rapport in te zien.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK