Stichting MeerWonen

Start bouw 60 NOM-appartementen in Westend

terug naar nieuws

In Roelofarendsveen realiseert Heembouw het project Westend. In opdracht van MeerWonen worden er in totaal nog eens 60 uiterst duurzame appartementen aan toegevoegd. De gemeente Kaag en Braassem heeft de grond voor dit project op 20 november overgedragen aan MeerWonen. Begin december is het heiwerk van de eerste 48 sociale huurappartementen gestart. In het eerste kwartaal van 2021 volgt de bouw van nog eens 12 appartementen.

Lokaal maatwerk
De appartementen worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd. In juni/juli 2021 gaat MeerWonen de woningen aanbieden via de site: hureninhollandrijnland. Het zijn betaalbare appartementen die lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem worden toegewezen. In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Op die manier blijven we de doorstroming in de gemeente versterken.

4 van de 48 appartementen wil MeerWonen gebruiken als mantelzorgwoning. Twee woningen worden aan elkaar gekoppeld, waarbij mantelzorger en mantelzorgnemer dicht bij elkaar in een complex kunnen wonen. MeerWonen is op zoek naar kandidaten die hiervoor in aanmerking willen komen.

Energiezuinig
Alle 60 woningen zijn zogenaamde NOM-appartementen: nul-op-de-meter. De woningen hebben geen gasaansluiting, zijn volledig elektrisch en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en omstandigheden nodig is. Faro Architecten maakte het ontwerp. Heembouw Architecten heeft de woningen volledig technisch uitgewerkt. De architectuur van de woningen is het best te omschrijven als “landelijk”, passend bij de waterrijke omgeving.

Wonen in Westend
De appartementen liggen op het Midden Eiland, één van de drie eilanden waarop de nieuwe woonwijk Westend in Roelofarendsveen wordt ontwikkeld. Westend ligt aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef, in een prachtige groene en waterrijke omgeving. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk hun eigen, unieke eigenschappen. Veel van de woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt deze nieuwe woonwijk tot een plek waar mensen graag willen zijn.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK