Stichting MeerWonen

Uitspraak op bezwaar tegen nieuwbouw aan de Kolk

terug naar nieuws

Twaalf weken na de zitting heeft de Raad van State de langverwachte uitspraak gedaan op het bezwaar dat is ingediend tegen het nieuwbouwplan aan de Kolk in Oud Ade. Op twee punten moet het bestemmingsplan door de gemeente worden aangevuld. Daarna kan het bestemmingsplan onherroepelijk worden gemaakt.

Woningcorporatie MeerWonen wil aan de Kolk 15 appartementen en 5 eengezinswoningen realiseren. Duurzame woningen in het sociale huursegment. De omgevingsvergunning is eerder al onherroepelijk verklaard en op basis van deze vergunning mag er gebouwd worden. MeerWonen gaat nog met de betrokkene in de bezwaarprocedure in overleg om te kijken waar zij, als ontwikkelaar van het project, aan zijn bezwaren tegemoet te komen. Tegelijkertijd wil MeerWonen zo snel mogelijk van start met de bouw. Binnen enkele weken zal dat het geval zijn.

Een feestelijke start van de bouw zit er vanwege de coronamaatregelen niet in. En dat terwijl het in vervulling gaan van de lang gekoesterde wens van vooral woongroep Quackenbosch een bijzondere mijlpaal is. MeerWonen heeft toegezegd hier in een later stadium alsnog aandacht aan te schenken. Binnenkort gaan MeerWonen en het bestuur van de woongroep wel al aan tafel om de afspraken over de verhuur van de appartementen aan Quackenbosch te formaliseren. Voor de eengezinswoningen streeft de corporatie naar voorrang voor inwoners uit Oud Ade en Rijpwetering. Bij de gemeente zal toestemming gevraagd worden om lokaal maatwerk toe te passen.

In april worden de laatste grondwerkzaamheden verricht en kan het heiwerk beginnen. De bouw zal ruim een jaar in beslag nemen, zodat de woningen naar verwachting in de zomer van 2022 opgeleverd kunnen worden.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK