Stichting MeerWonen

Waardering dienstverlening stabiel, ondanks coronamaatregelen

terug naar nieuws

De uitkomsten van het jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van woningcorporaties zijn bekendgemaakt. Net als vorig jaar heeft MeerWonen in deze 2020-editie gemiddeld een 7,6 behaald voor haar dienstverlening. Het levert een B-label op, wat aangeeft dat deze score gelijk is aan het gemiddelde in de sector. Zonder de corona-uitbraak, waardoor we in maart flinke aanpassingen in onze dienstverlening moesten aanbrengen, zou de score iets hoger zijn uitgekomen.

Met name nieuwe huurders en huurders die hun contract hebben opgezegd, geven in de periode na half maart aan minder tevreden te zijn. Het gemis aan contact zien we als de belangrijkste oorzaak hiervoor. Andere corporaties hebben vergelijkbare ervaringen. We proberen hieraan tegemoet te komen door actiever telefonisch contact te houden, zodat huurders zo min mogelijk met vragen blijven zitten. Een belangrijk aspect dat uit het onderzoek naar voren komt op basis van de ervaren woonkwaliteit is de mate waarin huurders zich thuis voelen. Landelijk ligt dat op 7,0, huurders van MeerWonen waarderen dit met een 7,3.

Hoge scores voor bedrijfslasten en duurzaamheid
De bedrijfslasten waar corporaties invloed op hebben, zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar gestegen naar gemiddeld € 828 per verhuureenheid. Net als voorgaande jaren weten we deze lasten bij MeerWonen lager (€ 701) te houden. Daarmee behalen we voor dit onderdeel het A-label. Ook voor het onderdeel duurzaamheid is een A behaald. Een belangrijk meetpunt hiervoor is de energie-index. Voor MeerWonen ligt die inmiddels op 1,39. De doelstelling van onze sector om in 2021 op 1,4 uit te komen hebben wij dus al waargemaakt.

Voor Onderhoud en verbetering tot slot, hebben we het B-label behaald. Hier wegen naast de kosten van instandhouding van ons bezit, ook de technische en ervaren kwaliteit van woningen mee. En dat wordt vervolgens weer afgezet tegen de periode waarin woningen zijn gebouwd, want voor een goed vergelijk moet ook dat ingecalculeerd worden. De scores van MeerWonen op alle onderdelen zijn hier terug te vinden. Wie meer wil weten over de Aedes-benchmark 2020, kan alle bevindingen nalezen in het benchmarkrapport en het overzicht met uitkomsten per corporatie.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK