Stichting MeerWonen

Aan de Braassem 3A

In Roelofarendsveen realiseren we een appartementencomplex met 20 woningen. Begin februari 2022 is de bouw gestart. 

Voor verschillende typen huishoudens
Het drie woonlagen tellende appartementencomplex is onderdeel van project Aan de Braassem, tussen het Noordeinde en het Braassemermeer. Er komen 2- en 3-kamerappartementen, in omvang variërend van 44 tot 89 m2 grondoppervlak, zodat ze aantrekkelijk zijn voor verschillende typen huishoudens. Om de woningen met voorrang aan te kunnen bieden aan inwoners uit de gemeente, die liefst ook nog een sociale huurwoning achterlaten, wordt lokaal maatwerk toegepast. Ook wil MeerWonen graag twee naast elkaar gelegen woningen bestemmen voor een zorgbehoevende en diens mantelzorger.

MeerWonen bouwt milieubewust
Door te kiezen voor duurzame toepassingen zoals zonnepanelen op het dak, lucht-warmtepompen, vloerverwarming en drievoudig geïsoleerd glas, krijgen de huurders straks een energieneutrale woning. MeerWonen bouwt zo nog steeds nul-op-de-meterwoningen, dat verder gaat dan de huidige eisen op het gebied van duurzaam bouwen. Ook de productiemethode is duurzamer dan gebruikelijk, doordat veel elementen in de fabriek voorgefabriceerd worden. Dit zorgt voor minder materiaalverlies en minder transport. Rondom de woningen is aandacht voor het milieu door vogelkasten te plaatsen en door de buitenbergingen te voorzien van een mos-sedumdak.

Planning
De bouwtijd van dit project is releatief kort, waardoor de verwachte oplevering aanvankelijk rond de zomer zou zijn. Veel projecten kampen momenteel echter met problemen rond leveringen en de aanleg van nutsvoorzieningen, ook wij hebben daarmee te maken. De verhuurprocedure is ondertussen vergevorderd. De kandidaten zijn bepaald en eind augustus is er voor hen een bijeenkomst gepland om de formaliteiten te regelen en alvast kennis te maken met aanstaande buren.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK