Stichting MeerWonen

De Kolk Oud Ade

Aan de Kolk in Oud Ade realiseren we een nieuwbouwplan met 20 duurzame sociale huurwoningen. Het plan bestaat uit 15 appartementen met een gezamenlijke ruimte en 5 eengezinswoningen. Na afronding van alle voorbereidende werkzaamheden is de bouw in april 2021 gestart.

Wat de uitstraling van het nieuwe wijkje dichtbij de Leidseweg betreft, wordt rekening gehouden met de Oostenrijkse woningen die op deze locatie hebben gestaan. We bouwen naar ‘de sfeer van toen’, maar wel met ‘de kwaliteit van nu’. Duurzaam bouwen is daar onlosmakelijk mee verbonden. Tussen het appartementengebouw en de eengezinswoningen komt een centrale groenvoorziening. voor de bewoners worden voldoende parkeerplaatsen gecreëerd en er komt een rechtstreekse ontsluiting op de doorgaande provinciale weg, zodat de bestaande weg door de wijk wordt ontzien.

Doelgroep en planning
Aanleiding voor nieuwbouw aan de Kolk was de zoektocht naar passende nieuwe woningen in Oud Ade door woongroep Quackenbosch. We zijn met deze woongroep in overleg om de verhuur van een groot deel van de appartementen te formaliseren. Alle overige woningen worden naar verwachting begin 2022 voor verhuur aangeboden. Onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeente, zullen de eengezinswoningen met voorrang worden aangeboden aan inwoners van Oud Ade en Rijpwetering die een sociale huurwoning achterlaten. De oplevering van alle woningen staat gepland rond de zomer van 2022.

Wat vooraf ging
De 7 Oostenrijkse woningen die aan De Kolk stonden, zijn in het voorjaar van 2019 gesloopt. Ze waren in slechte staat en renovatie was financieel niet verantwoord. Om tot een goed en gedragen plan te komen is in het voortraject intensief overleg gevoerd met omwonenden en andere belanghebbenden. Het plan is samen met FARO Architecten ontwikkeld. Bouwbedrijf Van der Geest tekent voor de uitvoering.

Verslagen, nieuwsbrieven en het uitgewerkte plan vindt u hier.
Verslag overleg Quackenbosch 2 maart 2020
Nieuwsbrief 29 oktober 2019
150119 Uitgewerkt plan
Nieuwsbrief 12 juli 2018
Nieuwsbrief 21 maart 2018
Nieuwsbrief 19 januari 2018

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK