Stichting MeerWonen

OpDreef

Milieubewust wonen? 14 Nul-op-de-meter (NOM-EPV) woningen MeerWonen in aanbouw. 
Bent u milieubewust en maakt u er een sport van om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan? Dan is een Nul-Op-de-Meter (NOM-EPV) woning van MeerWonen in nieuwbouwproject OpDreef (Roelofarendsveen) echt iets voor u!

Momenteel wordt er door aannemer Bébouw Midreth hard gewerkt aan de bouw van deze 14 zeer duurzame sociale huurwoningen. Deze woningen worden medio september opgeleverd. 

Vanwege haar ambities op het gebied van duurzaam onderhoud en nieuwbouw heeft MeerWonen hoge eisen gesteld aan het project OpDreef. De sociale huurwoningen worden volgens het ‘nul-op-de-meter-principe’ gebouwd. De woningen wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en gemiddelde omstandigheden benodigd is.

Het gaat bij deze woningen echt om ‘anders wonen’. De woningen zijn all-electric (gasloos), dus u  gaat elektrisch koken en de hoeveelheid warmwater is beperkter door toepassing van een boiler. Als het warm water van de boiler in één keer wordt opgebruikt, duurt het wat langer voor het water in de boiler weer warm is. Verder is de woning extra geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties, waardoor er dus minder energie nodig is om de woning op een aangename temperatuur te houden dan in een traditionele woning.

De woningen hebben een aantal energiebesparende voorzieningen. De opbrengst van de zonnepanelen wordt omgezet in  een ‘energiebundel’ (een bepaald aantal kWh). De huurders krijgen deze bundel en betalen daarvoor maandelijks een Energieprestatievergoeding (EPV) aan MeerWonen. De kans dat de meter precies op nul uitkomt is afhankelijk van gezinssamenstelling, hoe men omgaat  met het gebruik van energie en de energiezuinigheid van de huishoudelijke apparatuur.

Klik hier voor een overzicht van vragen en antwoorden hoe u (nog) meer energie kunt besparen. 

Hier ziet u de informatie over deze NOM woningen, de indeling en plattegronden, de situatietekening en de voorrangscriteria. Ook kunt u een concept EPV overeenkomst bekijken.

Plattegronden:

Palmkool 11, 23
Palmkool 14, 26
Palmkool 16,18, 20, 22, 24
Palmkool 13, 15, 17, 19, 21

Voorrangscriteria:

Palmkool 11t/m 23 oneven
De woningen worden toegewezen volgens lokaal maatwerk met onderstaande voorrangscategorieën:
1) Woningzoekenden minimaal 2 personen die een sociale huurwoning in Kaag en Braassem achterlaten; volgorde op basis van inschrijftijd als woningzoekende.
2) Woningzoekenden minimaal 2 personen die een sociale huurwoning in Holland Rijnland achterlaten; op basis van inschrijftijd als woningzoekende.
3) Overige woningzoekenden minimaal 2 personen; volgorde op basis van inschrijftijd als woningzoekende.
4) Overige woningzoekenden; volgorde op basis van inschrijftijd als woningzoekende.

Omdat er lokaal maatwerk bij deze woningen wordt toegepast is uw plaatsbepaling op de kandidatenlijst niet correct. De kandidatenlijst wordt handmatig samengesteld op basis van bovenstaande voorrangscategorieën.

Palmkool 14 t/m 26 even
De woningen worden toegewezen volgens lokaal maatwerk met onderstaande voorrangscategorieën:
1) Woningzoekenden minimaal 3 personen die een sociale huurwoning in Kaag en Braassem achterlaten; volgorde op basis van inschrijftijd als woningzoekende.
2) Woningzoekenden minimaal 3 personen die een sociale huurwoning in Holland Rijnland achterlaten; op basis van inschrijftijd als woningzoekende.
3) Overige woningzoekenden minimaal 3 personen; volgorde op basis van inschrijftijd als woningzoekende.
4) Overige woningzoekenden; volgorde op basis van inschrijftijd als woningzoekende.

Omdat er lokaal maatwerk bij deze woningen wordt toegepast is uw plaatsbepaling op de kandidatenlijst niet correct. De kandidatenlijst wordt handmatig samengesteld op basis van bovenstaande voorrangscategorieën.

Items onder OpDreef