Stichting MeerWonen

Bouw appartementencomplex Aan de Braassem van start

terug naar nieuws

Dat Kaag en Braassem tot de koplopers in de regio behoort wat huizen bouwen betreft, wordt vandaag nog eens kracht bijgezet. Met de eerste paal die is geslagen voor de bouw van 20 appartementen, gaat twee weken na de laatste start bouw in Roelofarendsveen alweer het volgende project van start. Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, realiseert de appartementen in opdracht van MeerWonen. MeerWonen zorgt in twee jaar tijd voor 200 nieuwe sociale huurwoningen.

Voor meerdere typen huishoudens
Het drie woonlagen tellende appartementencomplex is onderdeel van project Aan de Braassem, tussen het Noordeinde en het Braassemermeer. MeerWonen richt zich hiermee op uitbreiding van mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. Er komen 2- en 3-kamerappartementen, in omvang variërend van 44 tot 89 m2 grondoppervlak, zodat ze aantrekkelijk zijn voor verschillende typen huishoudens. Om de woningen met voorrang aan te kunnen bieden aan inwoners uit de gemeente, die liefst ook nog een sociale huurwoning achterlaten, wordt lokaal maatwerk toegepast. Ook wil de corporatie graag twee naast elkaar gelegen woningen bestemmen voor een zorgbehoevende en diens mantelzorger.

MeerWonen bouwt milieubewust
Door te kiezen voor duurzame toepassingen zoals zonnepanelen op het dak, lucht-warmtepompen, vloerverwarming en drievoudig geïsoleerd glas, krijgen de huurders straks een energieneutrale woning. MeerWonen bouwt zo nog steeds nul op de meterwoningen, wat verder gaat dan de actuele vereisten op het gebied van duurzaam bouwen. Ook de productiemethode is duurzamer dan gebruikelijk, doordat veel elementen in de fabriek voorgefabriceerd worden. Dit zorgt voor minder materiaalverlies en minder transport. Rondom de woningen is aandacht voor het milieu door vogelkasten te plaatsen en door de buitenbergingen te voorzien van een mos-sedumdak.

Planning
De gekozen bouwmethode is bovendien gunstig voor de doorlooptijd. Als er niks tegenzit, kunnen de woningen rond de zomer al opgeleverd worden. Eind februari/begin maart worden de woningen voor verhuur aangeboden via het regionale platform www.hureninhollandrijnland.nl.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK