Stichting MeerWonen

Leefbaar

MeerWonen wil goed en prettig wonen bereikbaar en beschikbaar maken voor iedereen. Juist voor die mensen, die vanwege hun inkomen, gezondheid of maatschappelijke positie minder te kiezen hebben. Wij doen dit ondermeer door ons in te zetten voor instandhouding en verbetering van de leefbaarheid in wijken, buurten en dorpen. De definitie die we daarbij hanteren is 'de mate waarin de omgeving aansluit bij de eisen en wensen die er door de mens aan worden gesteld'. Dit kan in elke straat, buurt of wijk anders zijn of worden ervaren. De focus van MeerWonen ligt daarom bij de wensen van onze klanten. Wat willen zij? Wat verstaan zij onder leefbaarheid en hoe kunnen we daar zo goed mogelijk op inspelen?

Uitslag wedstrijd de mooiste tuin en balkon

Ook dit jaar hebben we weer veel mooie foto’s ontvangen voor de wedstrijd ‘De mooiste tuin & balkon’. Daarvoor dank! Een mooie tuin is een plezier voor uzelf, voor uw buren en andere omwonenden. En ook vogels, insecten en andere dieren hebben baat bij een groene en bloemrijke tuin of balkon. De verhouding tussen de hoeveelheid tegels en groen weegt flink mee in het nemen van de beslissing. De jury bestond uit twee medewerkers van onze corporatie en twee bestuursleden van HMW. De prijs voor het mooiste tuin is voor de mevrouw De Vries uit Roelofarendsveen. De winnaar van het mooiste balkon is de familie Mulder uit Oegstgeest. De winnaars ontvangen een cadeaubon van € 100,- van een tuincentrum in de buurt. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Aanmoedigingsprijs
Ook reiken we dit jaar een aanmoedigingsprijs uit aan de familie van Amsterdam uit Rijpwetering. De reden hiervoor? Ze halen steeds meer tegels uit de tuin en komen er meer bloembakken bij. Zoals ze zelf schrijft:
"Tussen de mooie bloemen en planten hebben we dit jaar onze groente en fruit staan. Onder andere komkommers, groffies, courgettes, paprika, boontjes en heel veel aardbeien in plantenbakken. Er staan verder heel veel bloeiende vaste planten afgewisseld met zomerbloeiers. We hebben elk jaar veel insecten en snachts komt er altijd een egeltje langs (dat zien we aan de poepjes en soms zien we hem rondscharrelen). De kinderen leren zo veel over de planten en de dieren en ook hoe groente en fruit groeit. Het is veel werk om te tuin bij te houden, maar ik vind het heel leuk en de kinderen helpen graag met water geven (uit de 2 regentonnen) Ieder jaar wordt de tuin mooier en komen er meer bloembakken bij en gaan er meer tegels uit. Naast onze achtertuin hebben we ook een mooie voortuin en ik houd een boomspiegel in de straat bij en ook zorg ik dat de poort achter begaanbaar blijft. Ik hoop dat 'de mooiste tuin' wedstrijd meer mensen inspireert om van hun tuin of balkon iets moois te maken."

Wat een enthousiasme! Dit belonen we graag met een cadeaubon van € 50,-

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK