Stichting MeerWonen

Bouw laatste stukje Oegstgeest aan de Rijn gestart

terug naar nieuws

Woningcorporatie MeerWonen, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, gemeente Oegstgeest en Dura Vermeer Bouw Zuid West sloegen op 1 maart de eerste paal voor het laatste bouwproject in Oegstgeest aan de Rijn. De 90 appartementen die gebouwd worden aan de Rhijnkade, gaan met voorrang naar starters op de woningmarkt.

Het nieuwe woongebouw ‘Sublimes’ zal in de loop van 2026 klaar zijn. De 90 appartementen worden betaalbaar, energiezuinig en liggen heel centraal. Na de bouw zal ook de speciaal ontworpen waterverbinding tussen Oegstgeest aan de Rijn en het universiteitsterrein aangelegd worden. Zo wordt de toekomstige haven van de Rijksuniversiteit Leiden bereikbaar voor de nieuwe bewoners.

Wethouder Bus van Oegstgeest is blij. “Nu gaat dan echt de schop in de grond voor 72 sociale huurwoningen en 18 middeldure huurwoningen waarbij duurzaamheid als uitgangspunt is genomen. Het zullen passende en betaalbare woningen worden voor woningzoekenden met een smalle beurs. En fijn dat de woningen naar MeerWonen gaan, zodat ze ook betaalbaar blijven. Ik zie uit naar nog veel meer startmomenten voor sociale- en middeldure woningbouw. We werken hier hard aan en ze zijn ook hard nodig.”

MeerWonen spant zich al jaren in voor de bouw van betaalbare huurwoningen in de gemeente. Directeur Peter Hoogvliet: “De groep starters op de woningmarkt kunnen we nu eindelijk passende woningen bieden. Maar ook voor gezinnen en senioren die geen hoog inkomen hebben, is het dringend nodig dat er meer aanbod komt. Dus laat dit het begin zijn van meer moois voor woningzoekenden in Oegstgeest.”

BPD kijkt terug op een prettige samenwerking tussen de partijen. Theo van der Plas, directeur projecten van BPD: “Het had veel voeten in de aarde om zo ver te komen met dit project. Zonder de inzet van alle partijen was dat niet gelukt. Zeker de gemeente Oegstgeest heeft hierbij bestuurlijke moed getoond. Wij hopen onze samenwerking met de gemeente de komende jaren verder voort te zetten.”

Foto: “Wethouder Elfred Bus van Oegstgeest, Peter Hoogvliet van MeerWonen, Theo van der Plas en Rick Gijzen van BPD en Bart van Dijk van Dura Vermeer Bouw Zuid West spanden zich flink in voor de eerste paal van 90 betaalbare huurwoningen in Oegstgeest.”

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK