Stichting MeerWonen

Bouw Sublimes van start

terug naar nieuws

De invulling van plangebied Oegstgeest aan de Rijn nadert zijn afronding. Eind februari starten de werkzaamheden voor de bouw van Sublimes, een woontoren met 90 woningen die Dura Vermeer in opdracht van MeerWonen zal realiseren. Het gebouw vult de laatste lege plek van het nieuwbouwgebied in dat aan de Rijn en vlak bij alle uitvalswegen ligt. Er komen 72 sociale huurappartementen en 18 appartementen in het middeldure huursegment. Zoals al onze woningen worden ze duurzaam gebouwd. De grootte varieert van 50 tot 60 m2 waardoor ze vooral geschikt zijn voor kleinere huishoudens. Starters krijgen daarbij voorrang en er wordt onderzocht of voorrang mogelijk is voor mensen met vitale beroepen. Ook belangstellende maatschappelijke organisaties kunnen zich melden.

Stap vooruit in Oegstgeest
In het gebied zijn al veel dure vrijesectorwoningen gebouwd, dus we zijn blij dat er nu eindelijk betaalbare woningen beschikbaar komen en wij de woningzoekende starters iets kunnen bieden. Na jarenlange stilstand in Oegstgeest is dit een grote stap vooruit. De oplevering van het project wordt in de loop van 2026 verwacht.

Historische verwijzing
Sublimes, de naam die straks de gevel van de woontoren siert, verwijst naar de woorden subliem en Limes. De woontoren bevindt zich op de locatie waar vroeger de grens van de Limes lag, de noordgrens van het Romeinse Rijk en tevens grootste archeologische monument van Nederland.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK