Stichting MeerWonen

Contract getekend voor bouw van betaalbare woningen voor starters

terug naar nieuws

Goed nieuws voor jonge mensen die hun eerste stappen willen zetten op de woningmarkt en geïnteresseerd zijn in nieuwe (sociale) huurappartementen in Oegstgeest. Vandaag is het officiële contract getekend door Peter Hoogvliet, directeur van woningcorporatie MeerWonen, Patrick Joosen, directeur van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en David Snelleman van Dura Vermeer Bouw Zuid West. Dit is het startsein voor de ontwikkeling van 90 energiezuinige appartementen aan de Rhijnkade in Oegstgeest. Starters krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen. Ook wordt onderzocht of mensen met vitale beroepen voorrang kunnen krijgen in dit woongebouw.

Kans voor starters
Met de bouw van deze woningen helpt MeerWonen starters op de woningmarkt. Zij hebben  veel moeite om een betaalbare woning te vinden. "Op deze manier bieden we hen een kans in deze tijd van grote woningnood," zegt Peter Hoogvliet, de bestuurder van MeerWonen. "Hiermee kunnen we eindelijk weer bijdragen aan de belangrijke doelstelling om meer betaalbare huurwoningen beschikbaar te maken voor starters in Oegstgeest. Dit is dringend nodig, omdat de woningmarkt in deze gemeente tot nu toe volledig op slot zit." 

Energiezuinig en centraal gelegen
Alle appartementen zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. De 72 sociale huurappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter. De overige 18 middeldure appartementen zijn iets ruimer met ongeveer 60 vierkante meter en een panoramisch uitzicht over de wijde omgeving. De locatie is gunstig gelegen nabij belangrijke uitvalswegen in het hart van de Randstad. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin 2024 van start gaan en de oplevering staat gepland in de loop van 2026.

Realisatie waterverbinding Oude Rijn naar Binnenrijn
Theo van der Plas, Directeur Projecten bij BPD is blij met dit resultaat: “Mooi dat met dit prachtige maatschappelijke woongebouw het plangebied Oegstgeest aan de Rijn wordt afgerond. Na de realisatie zal ook de speciaal voor deze locatie ontworpen waterverbinding de ‘Binnenrijn’ tussen Oegstgeest aan de Rijn en het Universiteitsterrein inclusief de zuidelijke verbinding met de Oude Rijn gerealiseerd worden. Zo wordt de toekomstige haven van de Rijksuniversiteit Leiden bereikbaar. Wij zien dit als kroon op ons werk.”

Naam van het gebouw 
Het gebouw zal de naam ‘Sublimes’ dragen. Het is een originele combinatie van de woorden subliem en Limes. Deze woontoren bevindt zich op de locatie waar vroeger de Limes lag, de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk en daarmee het grootste archeologische monument van Nederland. De naam verwijst duidelijk naar de historische omgeving. 

Interesse
Wie interesse heeft moet ingeschreven staan bij Hureninhollandrijnland. Kijk voor meer informatie op www.hureninhollandrijnland.nl
 

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK