Stichting MeerWonen

Fusievoorbereiding met Habeko verloopt voorspoedig

terug naar nieuws

In september is een intentieovereenkomst gesloten om de haalbaarbeid van een succesvolle fusie met Habeko wonen te onderzoeken. Inmiddels zijn we drie maanden verder en positief gestemd over het verloop van het traject. Op verschillende niveaus binnen de organisaties zijn goede contacten gelegd en de plussen en minnen van een gezamenlijke toekomst worden verkend. De huurdersorganisaties zijn actief betrokken bij het proces.

In deze fase vindt ook boekenonderzoek plaats naar de financiële positie van beide corporaties. Het eindrapport verwachten we pas in januari, maar het lijkt erop dat dit de fusie niet in de weg staat. Beide organisaties zijn financieel gezond. Het besluit om definitief te gaan fuseren wordt in februari genomen en hangt af van de meerwaarde die de fusie oplevert; meerwaarde op maatschappelijk, organisatorisch en financieel vlak.

Habeko wonen is gevestigd in Hazerswoude en bezit circa 1.900 woningen in de directe omgeving. Opgeteld zou de fusiecorporatie circa 5.700 woningen vertegenwoordigen. Voor zowel MeerWonen als Habeko wonen zijn goede, persoonlijke dienstverlening aan huurders en nabijheid belangrijke uitgangspunten.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK