Stichting MeerWonen

Goede sfeer tussen jong en oud tijdens Groenmarkt De Kiem

terug naar nieuws

Goede sfeer tussen jong en oud tijdens Groenmarkt De Kiem

Het was een drukte van belang afgelopen zondag 22 april bij De Groenmarkt op het schoolplein van basisschool De Kiem in Roelofarendsveen. MeerWonen heeft in het kader van de leefbaarheid door een sociaal getinte actie een bijdrage geleverd aan deze markt. Zowel op het plein als in de school was van alles te doen, te beleven en te koop. Mede door het heerlijke weer was het een groot succes en er werden veel planten en bloemen verkocht. De opbrengst van de bloemen- en plantenmarkt komt geheel ten goede aan de ouderraad, die er het schoolplein mee op gaat knappen.

Verbinding tussen jong en oud

Om het contact tussen de (veelal) oudere bewoners van huurwoningen rondom de school en de scholieren te stimuleren, heeft de corporatie de bewoners van het seniorencomplex De Arendshorst en van appartementencomplex Noorderstaete twee waardebonnen gegeven. Hiermee konden zij gratis een plantje en een kop koffie halen op het schoolplein. Een leuk ontmoetingsmoment voor jong en oud, met als doel om op een laagdrempelige manier meer contact tussen de generaties te creëren.  

De toekomst

Zorgzame en toegankelijke buurten zijn nu en in de toekomst nodig. Het aantal ouderen neemt de komende jaren toe en het merendeel van hen blijft in de eigen wijk wonen. Het is belangrijk om verschillende generaties met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt niet altijd vanzelf. Kleine acties zoals deze kunnen een stapje in de goede richting zijn.