Stichting MeerWonen

Huurverhoging MeerWonen een van de laagste in de regio

terug naar nieuws

MeerWonen is erin geslaagd om dit jaar de huurverhoging voor haar bewoners zeer beperkt te houden, namelijk 1,6%. Dit is één van de laagste percentages in de regio. De corporatie blijft hiermee ruim onder de maximaal toegestane verhoging van 3,1% die ze per sociale huurwoning mag berekenen.

MeerWonen vindt betaalbaar wonen belangrijk en wil de huur niet meer dan nodig verhogen. Ook wil de corporatie de bewoners een hart onder de riem steken in deze tijd van stijgende inflatie, hoge stookkosten en een mogelijke verhoging van gemeentelijke belastingen. MeerWonen is financieel gezond en wil de huurders daar graag van mee laten profiteren. Dit ondanks de fors gestegen bouwkosten, de wettelijke eenmalige huurverlaging voor de bewoners met de laagste inkomens en grote uitgaven aan duurzaamheidsmaatregelen. De bewoners van de reguliere huurwoningen krijgen per 1 juli 2023 daarom een huurverhoging van slechts 1,6%.

Voor huishoudens met een inkomen vanaf € 48.836 hanteert MeerWonen een gematigde  huurverhoging van € 37,00 per maand. Zij betalen daarmee een meer marktconforme huur voor de woning. Net als de afgelopen jaren berekent de corporatie hierbij niet de maximale bedragen. De opbrengst van de inkomensafhankelijke huurverhoging wordt gebruikt om bestaande sociale huurwoningen te verduurzamen. Goed voor het klimaat en ook voor de bewoners die daardoor hun energiekosten zien dalen.

De vaststelling van de jaarlijkse huurverhoging is in goed overleg met huurdersorganisatie HMW tot stand gekomen.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK