Stichting MeerWonen

MeerWonen investeert in duurzaamheid

terug naar nieuws

MeerWonen en Tautus ondertekenden op 3 oktober 2017 de contracten voor het plaatsen van zonnepanelen op een deel van de daken van huurwoningen van MeerWonen. Vanaf 1 september is er een pilotproject gestart en daarvoor is een proefwoning ingericht  aan de H.P. van der Poellaan in Rijpwetering. Bij deze woning worden de volgende energiebesparende maatregelen uitgevoerd: dakisolatie, vervangen kozijnen en beglazing, CO2-gestuurde ventilatie en zonnepanelen. Na evaluatie van het pilotproject worden de maatregelen op grotere schaal toegepast tijdens projectmatige onderhoudswerkzaamheden of als een woning vrijkomt. 

Dit alles gebeurt in het kader van de verduurzaming van het woningbezit. Duurzaamheid is de komende jaren een van de prioriteiten van de woningcorporaties in Nederland. Ze staan voor de taak om het woningbezit energiezuiniger te maken. Omwille van het klimaat, de energierekening van de bewoners en de kwaliteit van de woningen. Een maatschappelijke taak die MeerWonen zeer serieus neemt. MeerWonen investeert zelf 4,3 miljoen in de maatregelen om in drie jaar alle woningen van MeerWonen qua onderhoud en duurzaamheid gemiddeld naar label B te krijgen. 

Door deze energiebesparende maatregelen te koppelen aan geplande onderhoudswerkzaamheden kan MeerWonen de woning op efficiënte wijze energiezuinig maken, zonder de kosten hiervoor aan de huurders door te berekenen. De enige bijdrage die aan de bewoners wordt gevraagd is een gering bedrag om de zonnepanelen en het bijbehorende dienstenpakket te kunnen gebruiken. Deze kosten zijn door de bewoners direct terug te verdienen door de opbrengst van de zonnepanelen. 

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK