Stichting MeerWonen

MeerWonen en Warmunda gaan door met fusieproces

terug naar nieuws

Warmunda en MeerWonen gaan door met fusieproces

Woningcorporaties Warmunda (Warmond, Teylingen) en MeerWonen (Oegstgeest en Kaag en Braassem) hebben de mogelijkheden van een fusie tussen beide organisaties onderzocht. Het rapport over dit onderzoek is besproken met beide raden van commissarissen. Besloten is de voorbereiding van het daadwerkelijke fusiebesluit voort te zetten.

Het fusierapport levert een positief beeld op over de samenvoeging van de twee corporaties. De fusiecorporatie is financieel gezond en geplande investeringen zullen doorgaan. De fusiecorporatie zal zuinig zijn op haar betaalbare woningvoorraad en een terughoudend huurbeleid is het uitgangspunt. Voor wat betreft de dienstverlening is afgesproken dat er in alle drie de gemeenten een vestiging blijft, maar ook dat gewerkt zal worden aan verbeterde dienstverlening via internet. De lokale betrokkenheid, herkenbaarheid en het lokaal overleg met huurdersorganisaties staat bovenaan in de uitwerking van de fusie.

Volgende stap in het proces is het vragen van een zienswijze van de huurdersorganisaties en gemeentes waar de beide corporaties werken. Het gehele fusieproces neemt geruime tijd in beslag en fusie zal naar verwachting per 1 juli 2016 een feit zijn.

Warmunda en MeerWonen hebben een aangrenzend, maar verschillend werkgebied en woning-voorraad. Deze verschillen zorgen voor een betere risicospreiding en een ruimer, gevarieerder woningaanbod voor huurders. MeerWonen heeft momenteel een woningvoorraad van 3.400 woningen. Samen met de 700 woningen van Warmunda ontstaat een corporatie met 4.100 woningen.
 

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK