Stichting MeerWonen

Herstructurering Roelofarendsveen

Dinsdag 30 januari 2024 organiseerde MeerWonen zes informatiebijeenkomsten bij De Buren in Roelofarendsveen. Tijdens deze bijeenkomsten zijn alle huurders geïnformeerd over de toekomstplannen voor de woningen aan de Elzenstraat, Essenweg, Lindelaan, Berkenweg, Dijkstraat, Nieuwstraat, Narcisstraat, Populierenstraat, Spoorstraat, Wilgenstraat.

Heden en toekomst
Er is aangegeven dat MeerWonen de mogelijkheid onderzoekt voor sloop en nieuwbouw van woningen op verschillende locaties in Roelofarendsveen. Het gaat hierbij om bovengenoemde straten. Uit bouwkundig onderzoek door een gespecialiseerd bureau blijkt dat het niet mogelijk is om deze woningen op te knappen en zo toekomstbestendig te maken. De technische problemen van deze woningen zijn te groot om ze te behouden. Over ongeveer 5 jaar verwachten wij de woningen in deze straten stapsgewijs te vervangen door nieuwbouw.

Duurzame sociale woningen, klaar voor de toekomst
Het plan is om in deze straten nieuwe sociale huurwoningen te bouwen waar de huurders kunnen terugkeren als ze dat willen. Duurzame woningen en appartementen die klaar zijn voor de toekomst, waar ouderen, gezinnen en jongeren generaties lang prettig kunnen wonen. De woningen blijven onder de sociale huurgrens. De huurders komen als eerste in aanmerking voor terugkeer naar deze nieuwbouwwoningen.

We hebben voor het sloopbesluit huisbezoeken afgelegd bij alle 162 adressen om met de huurders alle vragen, zorgen en woonwensen te bespreken. Ook hebben we uitgebreid gesproken met de gemeente Kaag en Braassem over onze plannen. In april heeft het gemeentebestuur van Kaag en Braassem laten weten dat ze positief zijn over onze plannen, maar ze stellen wel voorwaarden voor wat betreft de nieuwbouw.

Sloopbesluit op 27 mei
Op 27 mei 2024 heeft MeerWonen het sloopbesluit genomen en de bewoners geïnformeerd tijdens vier bewonersbijeenkomsten. Ook hebben we schetsontwerpen gepresenteerd. De meeste bewoners reageerden positief op de schetsen en de sfeer was goed. De start van de sloop en bouwwerkzaamheden is over ongeveer 5 jaar. Tot die tijd blijven de woningen bewoond. We schakelen  hiervoor een leegstandsbeheerder in. Er komt ook een sociaal plan, waarin onder andere staat dat huurders voorrang krijgen bij het vinden van een nieuwe woning en een vergoeding voor verhuiskosten ontvangen.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK