Stichting MeerWonen

OpDreef

Groene vingers gezocht die willen wonen in een hofje!

Hebt u groene vingers en altijd al in een hofje willen wonen met een gemeenschappelijke binnentuin? Vindt u het leuk om sámen met uw buren activiteiten in en rond de tuin op te pakken? Dan zijn deze nieuwbouwappartementen in Roelofarendsveen echt iets voor u!

De bouw van de 22 sociale huurwoningen in fase 2C in OpDreef is in volle gang. Het gaat om 2 woonblokken van in totaal 22 energieneutrale 3-kamerwoningen met een gezamenlijke binnentuin. De appartementen hebben ieder een eigen buitenruimte en daarnaast een gezamenlijke tuin die door de nieuwe bewoners wordt ingericht en onderhouden.

De woningen en gemeenschappelijke tuin
Gemeenschappelijk wonen in een groene omgeving. Waar de mix van jong en oud zorgt voor gezelligheid en een helpende hand als dat nodig is. Dat vormt een goede basis om prettig samen te kunnen wonen. De appartementen hebben ieder een eigen buitenruimte en daarnaast een gezamenlijke tuin die door de nieuwe bewoners wordt ingericht en onderhouden.

Eén woonblok bestaat uit vijf beneden- en zeven bovenwoningen die bereikbaar zijn via een trap en een galerij. Het andere woonblok bestaat uit vijf beneden- en vijf bovenwoningen. Deze bovenwoningen zijn te bereiken via drie toegangstrappen (maximaal 2 bovenwoningen per trap). De verwachting is dat de woningen medio juni 2020 worden opgeleverd.

Klik hier voor de plattegronden

Criteria Lokaal Maatwerk
De 10 woningen op de begane grond zijn qua uitrusting en qua locatie bij uitstek geschikt voor senioren. Voor deze 10 benedenwoningen worden bij de toewijzing de volgende voorrangscriteria gehanteerd:
1. Woningzoekenden van 55 jaar of ouder, maximaal 2 personen die een sociale huurwoning in Kaag en Braassem achterlaten.
2. Woningzoekenden van 55 jaar of ouder, maximaal 2 personen die een sociale huurwoning in Holland Rijnland achterlaten.
3. Woningzoekenden van 55 jaar of ouder, maximaal 2 personen afkomstig uit Kaag en Braassem.
4. Overige woningzoekenden van 55 jaar of ouder, maximaal 2 personen.
Binnen elke categorie geldt een maximum inkomen van €39.055. Binnen elke categorie wordt de volgorde bepaald door de inschrijftijd als woningzoekende.

De 12 woningen op de eerste verdieping zijn qua uitrusting en qua locatie interessant voor een brede doelgroep. Het complex heeft geen lift, en daarom worden deze woningen niet specifiek gelabeld voor woningzoekenden van 55 jaar of ouder. Voor deze 12 bovenwoningen hanteren we bij bij de toewijzing de volgende voorrangscriteria:
1. Woningzoekenden, maximaal 3 personen die een sociale huurwoning in Kaag en Braassem achterlaten.
2. Woningzoekenden, maximaal 3 personen afkomstig uit Kaag en Braassem.
3. Overige woningzoekenden, maximaal 3 personen.

Binnen elke categorie geldt een maximum inkomen van €39.055. Binnen elke categorie wordt de volgorde bepaald door de inschrijftijd als woningzoekende.

NOM-EPV
Vanwege haar ambities op het gebied van duurzame nieuwbouw heeft MeerWonen hoge eisen gesteld aan het project OpDreef. De sociale huurwoningen worden volgens het ‘nul-op-de-meter-principe’ gebouwd (NOM-EPV) en met onderhoudsarme materialen. De woningen wekken bovendien evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en gemiddelde omstandigheden benodigd is. Meer informatie over de huurprijzen staat op de site Hureninhollandrijnland.nl. De informatie over energieprestatievergoeding (EPV) vindt u hier. De woningen wijzen we toe met lokaal maatwerk en worden deze week aangeboden via de site Hureninhollandrijnland.

Items onder OpDreef

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK