Stichting MeerWonen

OpDreef

Groene vingers in actie bij feestelijke oplevering nieuwbouw

Op dinsdag 2 juni 2020 heeft MeerWonen 22 energieneutrale sociale huurwoningen met een gezamenlijke binnentuin opgeleverd. Deze appartementen maken onderdeel uit van deelplan OpDreef in project Aan de Braassem (Roelofarendsveen). Tijdens het feestelijke moment werden twee vlinderstruiken aangeboden voor in de gemeenschappelijke tuin. De heer en mevrouw Verheij, kregen de struiken uit handen van Peter Hoogvliet, directeur van MeerWonen. Binnenkort wordt de tuin aangelegd, in samenspraak met de bewoners.

Appartementen met gezamenlijke tuin
De driekamerappartementen zijn uitgevoerd als 2-laags appartementencomplex. De woningen hebben ieder een eigen buitenruimte en daarnaast een gezamenlijke tuin die door de nieuwe bewoners wordt ingericht en onderhouden. MeerWonen heeft bewust gezocht naar huurders die graag gemeenschappelijk willen wonen in een groene omgeving.

Nul-op-de-Meter(NOM)
Met deze oplevering zijn er duurzame, toekomstbestendige én comfortabele woningen beschikbaar gekomen. Een gasaansluiting is er niet, de woningen zijn volledig elektrisch, extra geïsoleerd en wekken een groot deel van de benodigde energie op door middel van zonnepanelen. De woningen wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en gemiddelde omstandigheden nodig is. De huurders krijgen daarmee een energieneutrale woning, waarvoor zij maandelijks een energie-prestatievergoeding (EPV) betalen aan MeerWonen. MeerWonen is met de bouw van de appartementen qua duurzaamheid verder gegaan dan wettelijk vereist en draagt zo bij aan een duurzame toekomst.

De bewoners
De nieuwe huurders zijn allemaal afkomstig uit Kaag en Braassem en het merendeel liet een sociale huurwoning achter. 70% hiervan zijn bewoners van een huurwoning van MeerWonen. Zo kwamen er weer woningen vrij voor woningzoekenden. De 10 benedenwoningen zijn verhuurd aan senioren. Een leuk detail is dat twee buren, die als sinds de jaren ‘70 naast elkaar wonen, ook in dit appartementencomplex weer buren worden.

MeerWonen heeft, met de afronding van dit project, in totaal 44 energieneutrale sociale huurwoningen in het deelplan OpDreef gerealiseerd. Het project past goed in de doelstelling van MeerWonen om veel sociale huurwoningen te bouwen, met aantrekkelijke woonlasten en geschikt voor verschillende soorten huishoudens.

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK