Stichting MeerWonen

Aan de Braassem 3B

In Roelofarendsveen realiseren we 40 eengezinswoningen. De woningen vormen een onderdeel van project Aan de Braassem, tussen het Noordeinde en het Braassemermeer. Het zijn woningen met 98 m2 grondoppervlak. Bij 20 woningen wordt een kamer op zolder gemaakt.

Voorrang
Om de woningen met voorrang aan te kunnen bieden aan inwoners uit de gemeente Kaag en Braassem, die bij voorkeur ook nog een sociale huurwoning achterlaten, wordt lokaal maatwerk toegepast. Dit zorgt ervoor dat er weer woningen vrijkomen en is een mooie prikkel voor de doorstroming in Kaag en Braassem. De woningen zijn via het woonruimteverdeelsysteem HureninHollandRijnland met verschillende voorrangscategorieën aangeboden. 

  • Fonteinkruid 1A

Voorrang voor woningzoekenden die een sociale huurwoning van stichting MeerWonen of woondiensten Aarwoude achterlaten.

Alle voorrangscategorieën voor 1A

  • Fonteinkruid 1B

Voorrang voor woningzoekenden met een huishoudgrootte van minimaal 2 personen, die een sociale huurwoning van stichting MeerWonen of woondiensten Aarwoude achterlaten.

Alle voorrangscategorieën voor 1B

  • Fonteinkruid 1C

Voorrang voor woningzoekenden met een huishoudgrootte van minimaal 3 personen, die een sociale huurwoning van stichting MeerWonen of Woondiensten Aarwoude achterlaten.

Alle voorrangscategorieën voor 1C

  • Fonteinkruid 1D

Voorrang voor woningzoekenden die een sociale huurwoning van MeerWonen of Woondiensten Aarwoude achterlaten. Bij deze woningen is geen huurprijsverlaging mogelijk. Ook zijn er minimum inkomenseisen van toepassing.

Alle voorrangscategorieën voor 1D

Plattegronden 

De indeling van de verschillende typen woningen vindt u hier:
woningen blok 22

woningen blok 23

woningen blok 30

woningen blok 31

woningen blok 36

Planning
Veel projecten kampen momenteel met problemen rond leveringen en de aanleg van nutsvoorzieningen, ook wij hebben daarmee te maken. In Braassemmerland zijn de nutspartijen hard aan het werk om de vertraging te beperken. Blokken woningen die klaar zijn worden zo snel mogelijk opgeleverd. De volgorde waarin dit gebeurt is als volgt: als eerste blok 23, dan blok 22, daarna blok 30/31 en als laatste blok 36. We verwachten dat alle bewoners hun woning in het 1e halfjaar 2023 kunnen betrekken.  

MeerWonen bouwt milieubewust
Door te kiezen voor duurzame toepassingen zoals zonnepanelen op het dak, warmtepompen, vloerverwarming en drievoudig geïsoleerd glas, krijgen de huurders straks een energieneutrale woning. MeerWonen bouwt zo nog steeds nul-op-de-meterwoningen, dat verder gaat dan de huidige eisen op het gebied van duurzaam bouwen. Ook de productiemethode is duurzamer dan gebruikelijk, doordat veel elementen in de fabriek voorgefabriceerd worden. Dit zorgt voor minder materiaalverlies en minder transport. 

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK